231 poze   69031 vizite

MICI TRUCURI PTR PORUMBEI SI DUSMANII LOR

- Porumbelul cand este in forma, la intrarea crescatorului in columbarie, acesta zboara incontinu,dintr-o boxa in alta, de la boxa lui coboara pe podea si inapoi in boxa,acest lucru de mai multe ori, adica “lifteaza” dupa cum se mai spune.

- Luat in mana, crescatorul are senzatia ca porumbelul este plin cu aer,ca un balon, este usor , are picioarele curate,calde si rosii,narile si genele sunt foarte curate si foarte albe,ochii stralucesc si parca sunt mai colorati,mai plini,pielea de pe piept este de culoare roz si nu prezinta acei, asa zici solzi.

- Penajul este matasos,cu multa pudra, iar pe remigele primare apar asa zisele pete de ulei, care sunt semne clare ca porumbelul respectiv este in mare forma.Cand iasa la zbor acest porumbel,zboara cu multa usurinta si cu mare placere.De obicei porumbelul respectiv nu zboara in grup, ci ii place sa o “taie” singur batand din aripi in timpul zborului.Masculii intrati in forma sint foarte batausi.Tot odata este bine sa urmarim caderea regulata a pufului,care denota si sanatatea si forma.Pozitii de cuib care sunt cele mai favorabile pentru concursuri

Metoda “La Natural”: (la cuib)

- Oua de 6-8 si 16-18 zile

- Pui de 6-8 zile

- In cazul cand facem ca porumbeii sa cloceasca mai mult (oua de lemn), pentru etapa cand ii pregatim vom pune sub ei nu pui de 1 saptamana(6-8 zile)

- Porumbeii intra in forma mai ales dupa aruncarea celei de-a doua remige primare.

NU – !! – este recomandata trimiterea la zbor a porumbeilor :

-care bat la cuib sau femele care sunt batute la cuib.

- Femela sau mascul care hraneste cu pasta.

- Mascul care are pui mari, deoarece se observa consumarea

Metode Utile

In cazul cand unul din parteneri a intarziat, iar cel ramas acasa vrea sa paraseasca cuibul cu ouale, sau in eventualitate ca s-au spart ouale, procedam in felul urmator:

- Perechea respectiva(ambii porumbei), va fi scoasa afara din crescatorie si 2-3 ore nu li se permite intrarea.

Dupa acest rastimp, permitem intrarea femelei la cuib, unde am pus doua oua incalzite.Daca femela le primeste si se aseaza pe cuib, atunci permitem si intrarea masculului.In caz ca nu reusim cu aceasta metoda, incercam sa punem in cuib, ppui mici, care de regula sunt primiti, dupa care vom inlocui pui cu oua incalzite.

Acest lucru este bine sa-l facem pentru a evita, ca femela sa oua din nou, deoarece nu este recomandabil, ouatul de doua ori intr-o luna.
DUSMANU
DUSMANU
ATAC
ATAC
L-A VAZUT
L-A VAZUT
KPMGRYYGNAHAYOEMVRD
KPMGRYYGNAHAYOEMVRD
FOAMEA PE EI
FOAMEA PE EI
NENOROCITU
NENOROCITU
pisica
pisica
IN CAUTARE
IN CAUTARE
SOBOLANU
SOBOLANU
soim VINDEREL
soim VINDEREL
uliu
uliu
XLMTSJEELLRMCHGKMDA
XLMTSJEELLRMCHGKMDA

Comentarii album • 2
ovidiu15 29 august 2011  
foarte frumosi porumbeii sa aveti noroc de ei. eu doar cu satineti ma ocum, dar imi plac toate rasele. bafta la pasari
Raportează
onudarza 14 martie 2011  
Interesant articolul pt incepatori, dar as vrea sa pun, pt ei, din experienta proprie, ca mie imi vin foarte bine masculii care bat la cuib, femelele care hranesc cu pasta(in special cele pe care le-am angajat de pe oua cicnite sau puide 1-2 zile) si chiar masculii care hranesc puii mari, in special daca au un singur pui, nu se manifesta oboseala intr-un mod agresiv, asta daca au toate vitaminele si hrana adecvate.
Mult succes cu noile achizitii! sa scoti numai pui buni din ei!
Succes in noul sezon competitional!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.